dissabte, 21 de maig del 2011

La dansa de les tribus aborígens

Hola a tothom!!

En aquesta nova entrada, us mostraré un segon treball que vam realitzar per a l'assignatura de Representació Escènica.

Es tracta de fer una dansa sobre el tema que vulguem i sobre el qual hem hagut de confeccionar les nostres pròpies disfresses i escenaris, així com les coriografies que anàvem a formar part del nostre ball.

El meu grup i jo, vam plantejar fer una dansa seguint les tradicions de les cultures aborígens de l'Àfrica com ara les seves vestimentes, rituals i manera de viure i actuar. És per això, que vam fer dos tribus diferents amb característiques diferents on, una d'elles, segresta un membre de l'altra tribu per menjar-se'l. D'aquesta manera, la segona tribu ha de recupar-lo i es produeix una batalla entre amdues tribus. Finalment, la segona tribu aconsegueix recuperar al seu membre i comencen a fer un ball final de victòria a on s'uneix la primera tribu.

A continuació mostraré el vídeo de la dansa. Espero que us agradi!!



REFLEXIÓ PERSONAL

Personalment, he de dir que gràcies a la realització d’aquest treball basat en la representació corporal per mitjà de la dansa, he pogut posar a prova la meva capacitat més artística, creativa i imaginativa, ja que hem agut d’inventar la història, preparar i coordinar la coreografia, elaborar les disfresses, cercar la música, etc.

En quant a l’elaboració de les disfresses de la tribu en la que vaig participar juntament amb Sònia i Marta, puc dir que estic molt satisfeta amb els resultats obtinguts. La veritat és que va ser tot un procés d’elaboració i confecció per tal d’assemblar-nos el més possible a les tribus indígenes. És per això, que per tal de captar les característiques pròpies d’aquestes vam fer servir el nostre ingeni per transformar pots d’Actimels en collars i ossos per als cabells. A més a més, vam fer uns braçalets amb paper de periòdic que vam embolicar amb paper de plata per posar-los als braços, i vam fer polseretes amb cascavells per posar a les mans i els peus. Per tant, podem dir que gran part de les nostres disfresses eren elaborades de forma artesanal pensant en que ho puguin fer els propis infants.

En quant al maquillatge, ens vam fer uns dibuixos a la cara amb formes tribals que sortien de l’ull per donar una imatge més de tribu indígena. En quant a la música que vam elegir, he de dir que ens va costar molt cercar-la perquè no trobàvem moltes cançons sobre el gènere dels timbals però que alhora tinguessin moviment. El mateix ens va passar per a la part del ritual del rapte, però finalment vam trobar una que li anava molt bé. En quant a la coreografia, va ser molt fàcil coordinar-nos i inventar els passos, ja que la pròpia música t’induïa cap a això. En quant al decorat, vam penjar unes teles per l’escenari a mode de dianes per simular el bosc i la selva. També vam emprar una cassola molt gran que vam embolicar de paper de plata, que ens va servir per realitzar el ritual del rapte.

En definitiva, puc dir que la realització d’aquest treball basat en la representació corporal per mitjà de la dansa, ha suposat per a mi una experiència molt enriquidora i gratificant tant a nivell professional com personal que repetiria sense dubte. A més a més, m’ha donat unes eines de confecció, de tenir idees, etc. que penso que m’ajudaran molt en la meva futura feina.





Aquí us deixo una imatge de tota la classe perquè vegeu la creativitat i bellesa d'aquest grup. Sou genials totes i tots! jeje


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada