dissabte, 15 de gener del 2011

El Circo Mariposa...

Bona tarda a tothom!!!

Aquí us deixo la reflexió sobre el vídeo El Circo Mariposa vista a classe d'Educació Inclusiva. Aquest és un vídeo molt bonic que parla sobre la integració i que mereix molt la pena aturar-se una estona per veure'l.

Espero que us agradi tant com a mi, gràcies.

Primera part



Segona part



Reflexió personal

Després de tornar a veure el vídeo El Circo Mariposa, he de dir que he pogut apreciar molt millor la seva riquesa i tot el significat que transmet en tan poques paraules.

La part que més m’ha cridat l’atenció del vídeo és l’escena del riu quan Will demana ajuda per anar-hi, però ningú li fa cas. Davant aquesta situació, Will no es dona per vençut i s’arma de valor per anar-hi tot sol, i finalment ho aconsegueix.

Fent un símil d’aquesta escena amb un mestre (com a director del circ) i el seu alumne (Will), penso que de vegades ajudem més sense ajudar que ajudant. Això que en un primer cop d’ull pot parèixer un embarbussament, si ho analitzem podrem veure que és ben cert. El que vull dir és que de vegades convé més deixar fer i no ajudar perquè el nen puga treure el millor d’ell mateix, però sobretot sabent que confiem en les seves possibilitats, capacitats i habilitats, com en Mendez (peça clau de la històtia) ho fa en aquest cas.

Una altra part que m’ha cridat molt l’atenció és l’escena en que Mendez, el director del circ, mostra la història de cada actor. Llavors, Will li diu que no és com ells (fent veure que ell era pitjor), però en Mendez li diu: “ tens raó, tu no ets com ells. Tu tens un avantatge, que contra més gran és la proba, més gloriós és el triomf ”. D’aquesta manera, en Mendez li mostra a en Will que creu en ell i en les seves possibilitats i capacitats per a superar-se.

És per tot això que, al meu parer, el transfons o missatge que es vol transmetre en aquest vídeo és que tothom és diferent i cadascun té unes capacitats i habilitats independentment de les seves condicions, només necessiten que algú cregui i confiï en ells perquè puguin treure el millor de sí mateix.

En últim lloc, vull destacar que, segons el meu parer, el fet que el circ s’anomeni El Circo Mariposa és per que, al igual que els seus integrants, una papallona és aparentment tan fràgil però a la vegada tan bella i bonica si sabem apreciar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada