dissabte, 15 de gener del 2011

Tinta xinesa i experimentació amb textures!

Bona tardaa!!

En aquesta nova entrada, us mostraré un treball que vam realitzar amb tinta xinesa en el qual vam experimentar les diferents textures que poden sorgir depenent del material que facem servir i el costat que posem.

Aquesta activitat consistia en dividir en 16 quadres, quatre làmines de dibuix diferents. Llavors, havíem de impregnar vuit materials diferents en la tinta xina i fer, de cadascun dels elements, dos tipus de petjades diferents. Els materials que vaig fer servir per aquest primer dibuix van ser: plomes, suro, esponja, tela, fregall, llana, pell de taronja, i paper d’escata.

A continuació, s’havia de realitzar el segon i el tercer dibuix que consistien en el següent. De igual manera que al dibuix anterior, en aquest cas s’havia de dividir la làmina en 16 quadres, però ara havíem de fer servir un únic material. D’aquesta manera, havíem de fer 16 petjades diferents del mateix objecte. L’únic requisit era fer servir per a la tercera i quarta làmina, materials contraris. En el meu cas, vaig fer servir per a la segona làmina una corda de marinar i per a la tercera una fusta.

Per últim, el quart dibuix tractava de pintar amb tinta xina però fent servir el pinzell. No obstant això, no va donar temps i això serà per al proper dia de classe.

En quant al treball amb la tinta xina, he de dir que m’ha agradat molt perquè mai havia treballat amb aquest material i ha estat per mi tot un descobriment. A més a més, realitzant els dibuixos de les làmines dos i tres, he pogut observar la quantitat de formes i moviments que podem fer amb un material aparentment tan pobre com una corda, però que finalment ha resultat bastant ric. La veritat és que encara que hem acabat amb totes les mans pintades, aquesta activitat ha valgut molt la pena i a jo m’ha agradat molt.

Materials que vaig emprar: fusta, plomes, suro, taps d’ampolla, esponja, paper d’escata, llana, pell de taronja, etc. A més amés, com ja saps, havíem de portar tinta xina.

- Tinta xinesa!


- Teles


- Fregall


- Paper d'escata


- Cotó


- Pell de taronja


- Llana



Aquestes són les llàmines:

- Primer llàmina (plomes, suro, esponja, tela, fregall, llana, pell de taronja, i paper d’escata).


- Segona llàmina (corda marinara)




- Tercera llàmina (pal de fusta).




- Quarta llàmina (pinzell).





Si així van quedar els guants imagineu les mans el primer dia.... jejeje

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada