dissabte, 15 de gener del 2011

Que experimentem amb ceres!!

Bona tarda a totohm!!

En aquesta nova entrada, comentaré els treball realitzats amb les ceres.

La Carmen ens va proposar fer un primer dibuix que tractava en convertir 15 objectes en peixos. Per exemple un sol-peix, una sabatilla-peix, etc. La següent proposta de la Carmen consisteix a fer línies rectes, rodones i creuades per fer molts d’espais, cadascun dels quals hauríem de pintar llavors amb les ceres. Llavors, una vegada pintat, havíem de repassar amb bolígraf els dibuixos dels peixos de manera que quan pasavem el full tots els peixos havien quedat gravats darrera de la llàmina però el més interessant és que havien agafat els colors del dibuix de les ceress!!!

Aquí teniu les fotografies perquè ho entengue millor. Espero que us agradin!

- Els meus peixos: Quins obejectes veieu...??


- Dibuix amb ceres


- Resultat d'ambdós dibuixos després de repasar els peixos amb bolígraf damunt de la llàmina de les ceres


Altres dibuixos amb ceres:

- Dibuix amb ceres esparcides amb els dits. Una flor!


- Dibuix amb ceres esparcdes amb un paper: Un cor!


- Dibuix amb ceres fent retalls i esparcint amb els dits cap a fora


- Dibuix amb ceres fent retalls i esparcint amb els dits cap en dins


- Aquest dibuix, consistia en dibuixar a llapis diferents espais per pintar-los llavors amb les ceres. Una vegada pintada aquesta primera capa, havíem de fer línies rectes i/o ondulades amb la cera blanca per llavors pintar cadascun dels espais amb les ceres. A continuació, havíem de dibuixar dos cercles, dos quadrats i dos triangles amb la capota d’un bolígraf i llevar-li la pintura per dins. Per últim, havíem de pintar una figura de cadascuna d’un color en cera. D’aquesta manera s’aconseguia un efecte vidre, com si les figures estiguessin superposades.

La veritat és que m’ha agradat molt fer aquest dibuix perquè, per una banda, he pogut veure la gran quantitat de colors que poden sorgir de barrejar uns amb altres. És a dir, que els colors no són els 24 que ofereix la capsa de ceres, sinó que poden sorgir molts més si els mesclem. I, d’altra banda, he après com fer un efecte vidre, cosa que no sabia fer abans.



- Materials emprats: capsa de 24 ceres manley

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada